Общинският съвет ще гласува назначаване на временно изпълняващи кмет на Общината и кмет на кметства

В четвъртък /21 септември/ на последното редовно заседание на Общински съвет – Ботевград ще се гласува предложение за избор на временно изпълняващ длъжността кмет на Община Ботевград и кмет на кметства от Общината, във връзка с провеждането на предстоящите избори за общински съветници и кметове, насрочени за 29 октомври 2023 г.

По закон, Общинският съвет избира временно изпълняващ длъжността кмет на общината, кмет на района или кмет на кметството за срок до полагане на клетва от новоизбрания кмет, когато кмет на община или кмет на кметство са регистрирани в ОИК като кандидати за общински съветници или кметове. Кметовете, които не са се регистрирали като кандидати за нито една от тези длъжностти, продължават да изпълняват длъжността си до полагане на клетва от новоизбрания кмет.

Според докладната, внесена от председателя на ОбС – Илин Черняшки, длъжността кмет на Община Ботевгард трябва да се заеме от Борис Борисов – настоящ зам. – кмет на Община Ботевград за срок до полагане на клетва от новоизбрания кмет.

За временно изпълняващи длъжността кмет на кметство се предлагат:

за село Литаково: Мария Недкова – настоящ старши специалист „Бюджет и стопанска дейност“ в Кметство – село Литаково;

за село Новачене: Васил Велев – настоящ старши специалист „ТСУ“ в Кметство – село Новачене;

за село Трудовец: Галинка Маринова – настоящ старши специалист „Бюджет и стопанска дейност“ в Кметство – село Трудовец;

за село Врачеш: Галя Гацовкса – Захариева – настоящ старши специалист „Бюджет и стопанска дейност“ в Кметство – село Врачеш;

Последното заседание на ОБС-Ботевград е на 21 септември 2023 г. в зала „Ботевград“ от 17:00 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *