Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Предстоят проектиране и авторски надзор за изграждането на нов учебен корпус в ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“

От няколко дни е публикувана обществена поръчка относно проектантски работи и авторски надзор на обект: „Изграждане на нов учебен корпус на ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров„. Срокът за подаване на оферти е 23 октомври 2023 г. вкл. Прогнозната стойност възлиза на 69 999,00 лева без ДДС.

Община Ботевград има инвестиционно намерение за изграждане на нов учебен корпус на ППМГ „Акад. проф. д-р. Асен Златаров“ гр. Ботевград, състоящ се от десет класни стаи – всяка за 24 ученици, четири специализирани учебни кабинета – всяка за 24 ученици, полифункционална зала с 300 – до 500 места, библиотека и други обслужващи дейността помещения. Изграждането на новия корпус се налага във връзка с актуализиране на учебните планове в изпълнение изискванията на параграф 4, ал.1 на Преходните и заключителни разпоредби от Наредба №10 от 2016г за организацията на дейностите в училищното образование за създаване на условия за преминаване на полудневна организация на учебния ден.

Новият корпус ще бъде разположен в УПИ II-За училище, в кв. 70 по плана на гр. Ботевград, северно от съществуващата сграда и между нея и съществуващия физкултурен салон. Новото тяло ще бъде с ориентация на дългата ос изток-запад.

Изпълнението на възлаганите дейности следва да се извършва в съответствие със Заданието за проектиране (Техническата спецификация). Повече за обществената поръчка можете да видите ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *