Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Злато и бронз за ТК „Таек-кион“ на международния турнир „Словения оупън 2023“

Стартът на новия сезон по Таекуон-до ITF, продължи с международния турнир „Словения оупън 2023“. Той се проведе от 13 до 15 октомври в гр. Жалец. Седемте български клуба, които участваха, спечелиха общо 51 медала в дисциплините „спаринг“ и „форма“.

„Таек-кион“ бе представен от Цветелина Георгиева и Виолина Белякова. Цветелина спечели златото при девойки старша възраст до 58 кг. Първата и среща бе срещу националната състезателка на Хърватия Зоя Вивода, която Георгиева победи. Отново националка я посрещна при втората и среща. Цветелина победи Карла Срубарова от Чехия, за да се срещне на полуфиналите със Словенката Ана Ян.

Възпитаничката на Борислав Витков победи представителката на домакините и се класира за финал с чехкинята Анета Востра.

Добрата подготовка, много смелост и мотивация направиха Цветелина Георгиева шампион в тази категория.

Виолина Белякова се състезава в дисциплините спаринг и форма при девойки младша възраст до 55 кг. Тя победи Хърватката Лусия Дундович, но загуби от Ела Косир от Словения.

В дисциплината „форма“, Белякова победи Чехкинята Шарлота Менсикова, но остана с бронз поради загуба от нейната съотборничка Антония Понижилова.

В края на тази седмица, възпитаниците на Борислав Витков от клуб „Таек-кион“ и Етрополския клуб „Хва-Ранг“, ще мерят сили на традиционния сръбски турнир в гр. Нови Сад.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *