Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

114 г. от рождението на поета Никола Вапцаров честваха ученици и учители в ОУ „Н.Вапцаров“-Ботевград

Днес, 7 декември, ОУ“Никола Йонков Вапцаров“, носещо името на великия български поет, чества 114-та годишнина от неговото рождение.

В седмицата, посветена на празника на училището, се проведоха много инициативи от ученици и учители.

Първи стартира Турнирът по волейбол между класовете в Прогимназиалния етап, последван от Маратони по краснопис и четене, провеждани в училищната библиотека и в класовете в начален етап. Всеки ден часовете започваха с пеене на химна на ОУ “Никола Йонков Вапцаров“ от всички класове, а училищните коридори и фоайета преливаха от стотици красиво аранжирани рисунки, фотоси и табла, посветени на празника. Изработен бе и филм за живота на Вапцаров. Второкласниците направиха най-дългата рисунка, посветена на училището и животът в него. Третокласниците писаха съчинения за родното училище. Ученическият съвет поднесе специален тематичен поздрав към учениците и учителите. Шестокласниците изпълниха песни по стихове на Вапцаров.

Всеки ден от седмицата по училищната радиоуредба ученици рецитираха любими стихове от Вапцаров, а в междучасията се провеждаха рецитали по класове и клубове.

Кулминационното честване на Празника започна от Прогимназията с дефилир – с портрет, цветя и знамена – до паметника на Никола Вапцаров. Там бе изнесена богата литературно-музикална програма и приветствие от Директора на училището, Петя Кочкова.

По повод патронния празник, тя поздрави учениците с постигнатите забележителни успехи в сферата на образованието и спорта и им пожела здраве, сили, ентусиазъм и вдъхновение.

Връчени бяха грамоти за активно участие в седмицата на Вапцаров и Празника на училището.

Източник: ОУ“Н.Вапцаров“

1 коментар на “114 г. от рождението на поета Никола Вапцаров честваха ученици и учители в ОУ „Н.Вапцаров“-Ботевград

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *