Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Шест училища от община Ботевград ще кандидатстват по Програма на МОН за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони

Шест основни училища на територията на община Ботевград ще кандидатстват по Програма за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища за периода 2024 – 2026 г. на Министерството на образованието и науката. Това бе решено днес, 14 декември, на извънредната сесия на Общински съвет – Ботевград.

Училищата, кандидатстващи по Програмата, и техните предложения са: ОУ „Любен Каравелов“, с. Трудовец с основен ремонт на баскетболното и волейболното игрища, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Скравена с основен ремонт на физкултурния салон, ОУ Отец Паисии, с. Врачеш с основен ремонт на физкултурния салон, ОУ „Васил Левски“, с. Новачене с изграждане на нов физкултурен салон на училището, ОУ „Васил Левски“, гр. Ботевград с изграждане на футболно игрище и ОУ „Никола Й. Вапцаров“, гр. Ботевград с проект по Модул З – „Изграждане и основен ремонт на открити спортни площадки”.

Срокът за кандидатстване е 10 януари 2024 г., а бюджетът на програмата е общо 240 000 000 лв., разпределен по отделните модули по следния начин:

  • Модул 1 – „Проектиране и изграждане на нови физкултурни салони” — 120 000 000 лв. от индикативния бюджет по програмата.

  • Модул 2 – „Основен ремонт на съществуващи физкултурни салони” — 20 000 000 лв. от индикативния бюджет по програмата.

  • Модул З – „Изграждане и основен ремонт на открити спортни площадки” — 100 000 000 лв. от индикативния бюджет по програмата.

Допустими бенефициенти по програмата са общинските училища – второстепенен разпоредител с бюджет към общините. Съгласно изискванията на програмата бенефициентите общински училища са възложители на дейностите по проекта по смисъла на Закона за устройство на територията и Закона за обществените поръчки.

Общинските съветници приеха единодушно и шестте предложения за кандидатури на училищата от община Ботевград по Програмата на МОН с 25 гласа „за“, 0 „против“ и 0 „въздържал се“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *