Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Пет блока в Правец са одобрени за саниране по Плана за възстановяване и устойчивост

Министерство на регионалното развитие (МРРБ) публикува през декември Списъка с класираните по Методиката за 100% финансиране на мерки за енергийно обновяване на многофамилни жилищни сгради блокове по общини.

От блоковете в Правец, чрез общинска администрация, в рамките на срока за кандидатстване през 2022/2023г. са подадени 10 блока. Пет от тях са одобрени за финансиране ( бл. 107, сборен блок №24, бл. 212, бл. 108 и бл. 203). Останалите 5 блока са в списъка с резерви, поради по-малкият брой точки, събрани по Методиката за оценка. Няма блокове от Правец в списъка с неодобрени проектни предложения.

Срокът за изпълнение на строително-монтажните дейности с финансиране по линия на Плана за възстановяване и устойчивост е средата на 2026 г.

Собствениците на блоковете, които са включени в резервния списък от първия етап на процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд“, могат да кандидатстват за финансиране от Етап II, където финансирането е 80% , а срокът за кандидатстване (документите се подават отново чрез общинските или районните администрации) е 16.01.2024 г., като в случай на липса на достатъчен интерес и подадени проекти на по-малка стойност от предвидения бюджет се предвижда срокът да бъде удължен до края на месец февруари 2024 г.

Източник: Община Правец

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *