Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Възпитаници на ДГ „Слънце“ се включиха в урок по Горска педагогика

Как да различаваме дървесните иглолистни видове смърч от ела, за какво служат техните шишарки, кои са семената на широколистните видове, какви предмети не бива да оставяме в природата, как горските служители се грижат за гората и дивите животни. Тези и други теми бяха част от урок по Горска педагогика в ДГ „Слънце“ в Ботевград, който се проведе днес в двора на детското заведение.

Топлото и слънчево време позволи малчуганите от Четвърта подготвителна група „Мечо Пух“, с ръководител Ирен Василева, да научат за професията на лесовъда-за неговата роля в отглеждането на здрава и устойчива гора, в грижата и подхранването на дивеча. Голям интерес събуди у децата нагледното представяне на рога на сръндак, елен лопатар и благороден елен. Гостуващият лесовъд от Държавно ловно стопанство „Витиня“, инж.Никол Стефанова, запозна подрастващите с поведението на елените и техните женски – кошутите, както и с приплодите им. Тя се спря подробно на техния начин на живот, местообитания, хранене и размножаване. Отделено бе внимание и на друг вид бозайник, обитаващ предимно пещерите – прилепът. С радост децата се включиха в занимателни игри „Тайна торбичка“, „Донеси моето съкровище“, „Вредни предмети за гората“, „Прилепи и нощни пеперуди“.

В края на заниманията, децата получиха книжката „Горски приключения“ на Иванка Бояджиева. Заниманията по Горска педагогика са част от кампанията на Северозападно държавно предприятие, насочена към възпитаване на подрастващите в положителна нагласа и грижа за гората и нейните обитатели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *