Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Пистата на стадион „Христо Ботев“ ще бъде осветена

стадион "Христо Ботев"

стадион "Христо Ботев"

В отчета на ОП „Балкан“ състоянието на лекоатлетическата писта на стадион „Христо Ботев“ е опредено като добро. Според общинския съветник Борис Дренов тя действително е била такава в дните и месеците, преди да започне резлизацията на дренажната и напоителната система на стадиона. Към момента, обаче, според него състоянието не е чак толкова добро. Това мнение той изрази пред общинския съвет по време на дебатите за отчета на общинското предприятие за 2023г. Г-н Дренов обясни, че това не е само негова оценка, но и на професионално спортуващите – състезатели и треньори. Според него след резлизирането на ремонта на източните трибуни на стадиона, допълнителено ще се наруши състоянието на настилката. Общинският съветник припомни, че още преди 3 години е направил предложение да се реализира осветлиение на стадиона, което да бъде с фокус – пистата, и което да се ползва от трениращите и картотекирани състезатели на местните клубове.

До ден-днешен това нещо не е реализирано.“-сподели той и посочи най-скорошните постижения на ботевградските атлети, а именно – медалите от Държажния шампионат на Милена Павлова (1500м) и Християна Стоименова (1500м), както и Николай Начев, който на 3000м завоюва престижното 4-то място. „Смятам, че общината до голяма степен е длъжник на атлетиката, тъй като тяхната база не е на това ниво, което да кореспондира с успехите, които реализират, и които радват цялата наша общественост.“- завърши изказването си Дренов.

Вместо на управителя на ОП „Балкан“ Деян Николов, думата бе дадена на кмета Иван Гавалюгов за отговор. Той посочи, че ремонтът вече е факт и, по негово мнение, лекоатлетическата писта е в достатъчно прилично състояние. Кметът потвърди и, че остава ангажимента за осветяване на стадиона, и в частност на пистата, въпреки че самият той не е убеден в необходимостта от осветление. Гавалюгов добави още: „Предполагам, че ще се възползват не толкова лекоатлетите, колкото доброволно и свободно спортуващите на градския стадион, а те са преобладаващата част от ползващите пистата.“. По думите му, след приключване на ремонта на източната трибуна на стадиона, ще бъдат монтирани 10 осветителни тела, както и необходимата за тях инфраструктура, като съоръжения и пилони. Това ще позволи пистата да се използва и в тъмната част на денонощието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *