Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Деца палят огън на детска площадка в Ботевград посред нощ (ВИДЕО)

С настъпването на топлите месеци, детските площадки отново се пълнят с деца. Те са за тях разбира се, стига да се ползват по предназначение.

За съжаление много от детските съоръжения са обект на интерес от по-големи момичета и момчета. След престой на площадките често след себе си деца и младежи остават купища боклуци, обелки от семки, фасове, опаковки от храни, дори кенчета от енергийни напитки или бира.

През 2023 година на детската площадка, която се намира на ул. „17-ти ноември“ и ул. „Райна Княгиня“ бе поставено видеонaблюдение, заради оплаквания от граждани за шума и неправомерно използване на уредите.

Налагаше се дежурен екип на отдел „Контрол по сигурността и обществения ред“ да престоява няколко часа в близост, заради ескалиралото напрежение меджу деца и други граждани. Детските съоръжения, които са за деца на 3 години, се използват от доста по-големи и това води до тяхното увреждане.

Преди няколко дни сигналите за шумни деца на площадката отново зачестиха. При посещение на дежурен екип на общинския отдел за опазване на обществения ред, някои родители са демонстрирали недоволство от това, че се отправят забележки, на децата за това, че играят вътре с топка, или влизат върху ударопоглъщата настилка с велосипеди. От своя страна децата, чувсвтащи подкрепата на родителите, се държат арогантно дори в тяхно отсъствие.

На 31 март дежурна операторка от общинския центъра за видеонаблюдение забелязва, че няколко момчета палят огън върху ударопоглъщащата настилка на детската площадка на ул. „17-ти ноември“ и ул. „Райна Княгиня“. Изпраща бързо дежурен служител, при чиято поява децата бързо загасяват огъня.

От отдела се надяват на правилна реакция от страна на родителите, след като видят какво правят децата и какво може да се случи, когато не се упражнява достатъчен контрол.

Прилагаме клипове, свалени от камерите за видеонаблюдение, които са заснели някои от проявите на децата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *