Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Пета поредна победа за Балкан под ръководството на Васил Христов

Баскетболистите на Балкан победиха Черно море Тича с 80-68 (12-12, 15-14, 20-20, 33-22) в мач от първата шестица на НБЛ. Това бе пети пореден успех на зеленобелите под ръководството на треньора Васил Христов.

Победата бе постигната доста трудно. Играта бе равностойна до средата на последната четвъртина, когато с добра серия домакините за първи път направиха двуцифрена разлика и спечелиха. В началото на третата част балканци поведоха със 7 точки, но Черно море бързо стопи пасива си и след нея домакините бяха напред само с точка преднина – 47-46.

За Балкан в тази среща не взе участие капитанът Димитър Димитров, който има леки здравословни проблеми и от ръководството бяха решили да не рискуват с пускането му в игра. В негово отсъствие най-добър играч на мача бе Йордан Минчев, който с 20 точки, 8 борби и 4 отнети топки е с най-висок коефициент. Най-резултатен с 23 точки бе Майки Диксън. 11 точки вкара Сюприйм Хана, с 10 е Николай Грозев, по 6 имат Георги Герганов и Ерик Адамс, който минути преди края получи контузия. 4 точки за успеха добави Илиян Пищиков.

За Черно море с 19 точки е Ъгба, 17 има Къртис Джоунс, с 9 е Михаил Молдов.

Текст: balkan-basket.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *