Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Общинският съвет ще гласува финансови средства за извършване на ремонта в двора на ДГ „Синчец“

Проектът на Община Ботевград за основен ремонт на дворното пространство на ДГ „Синчец“ е получил одобрението на Министерството на труда и социалната политика по проекта им „Красива България“. Общината ще трябва да осигури 180 228 лв., което представлява 55% от общата стойност на проекта.

Дейностите обхващат основен ремонт на седем детски площадки в ДГ „Синчец“, като включват подмяна на настилки, изграждане на осветление и отводнителна система, доставка и монтаж на оборудване. Освен изискваните 55% финансиране от страна на Общината ще са необходими допълнителни средства за цялостното реализиране.

За завършването на проекта през текущата година и последващото му въвеждане в експлоатация, са нужни 277 781.83 лв. с ДДС, разпределени както следва: 270 881.83 лв. за строително-монтажни работи, включително каучукова настилка и оборудване за площадките; 5 400 лв. за строителен надзор и 1 500 лв. за авторски надзор.

В момента Община Ботевград търси фирма изпълнител за реализирането на инвестиционния проект.

За осигуряване на необходимите финансови средства Общински съвет – Ботевград трябва да даде своето съгласие. Двете предложения ще бъдат подложени на гласуване от местния парламент на 30 май 2024 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *