Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Предстои изготвянето на инвестиционен проект за Клетка № 2 на Регионалното депо за неопасни отпадъци – Ботевград

Във връзка с проучване на възможностите за бъдещо функциониране на Клетка 2 на Регионалното депо за неопасни отпадъци – Ботевград и с цел удължаване експлоатационния срок на депото, Община Ботевград има намерение да възложи изготвянето на инвестиционен проект за обект „Клетка № 2 на Регионално депо за неопасни отпадъци Ботевград“.

Регионалното депо се простира на площ от около 130 дка и се намира на 2 км северно от гр. Ботевград, в землището на с. Трудовец. Състои се от две клетки с обща площ 62 450 кв.м. Клетка 2 на депото е с площ от около 29 450 кв.м.

С цел определяне стойността на проектирането, Община Ботевград проведе пазарно проучване, съгласно което необходимите средства за изготвяне на инвестиционен проект за обект „Клетка № 2 на Регионално депо за неопасни отпадъци Ботевград възлизат на 42 000 лв. с вкл. ДДС, съгласно приложена ценова оферта, и са съгласно стойностните прагове за директно възлагане (съгл. чл. 20, ал. 4, т. 3 от Закон за обществените поръчки).

За изготвяне на инвестиционния проект е необходимо решение на Общински съвет – Ботевград, с което да се даде съгласие за отпускане на финансови средства от собствени приходи на общината до посочения по-горе размер. ОбС – Ботевград ще гласува предложението на 30 май 2024 г. на редовната си сесия за месец май.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *