Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Балкан 2 е на полуфинал в ББЛ след победа над Черноморец

Баскетболистите от втория отбор на Балкан се класираха за полуфинала в Българската баскетболна лига. В четвъртфинала те победиха Черноморец Black Sharks с категоричното 92-53 (15-9, 21-18, 30-9, 26-17). И утре от 18.00 ч., отново в комплекс Сила в Пловдив, ще играят с тима на Хебър.

Вторият отбор на Балкан спечели убедително днешния мач. Треньорът Мирослав Ралчев даде шанс на всички баскетболисти, които бяха на игралното поле почти по-равно. Най-резултатен бе Александър Гавалюгов, който за по-малко от двайсет минути на полето отбеляза 17 точки, овладя 7 борби и направи 5 асистенции. С 16 точки е Михаил Калинов, той е с 9 борби и 6 асистенции. По 12 точки вкараха Иво Корестилов и Тихомир Николов. Четирима са с по 6 точки – Михаил Гавазов, Кристиян Василев, Стефан Михайлов и Николай Хубанов, по 4 имат Кристиян Дялов и Марк Шопов, с 3 е Ивайло Христов.

За Черноморец, на който треньор е Юли Радионов, най-резултатен с 20 точки е играчът от първия тим Максим Чоков. С 16 е бившият баскетболист на Балкан Ростислав Алексов. 

Източник: balkan-basket.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *