Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Театрален състав „Карнавал“ ще изиграе пиесата „Римска баня“ на Станислав Стратиев

Театрален състав „Карнавал“ с режисьор Мирослав Йорданов ще представи пиесата на Станислав Стратиев „Римска баня“. Тя ще бъде изиграна на две места – на сцената на НЧ „Никола Ракитин – 1890г.“ – с. Трудовец днес, 11 юни, от 19:00 часа и на сцената на НЧ „Христо Ботев – 1884“ – Ботевград утре, 12 юни, също от 19:00 часа. Билети се продават на касата на съответното читалище.

Участие в пиесата ще вземат: Миглена Велчева, Поля Николова, Витомир Терзийски, Петя Василева, Памела Коцева, Валентина Игнатова, Деница Златева, Преслава Ангелова, Маргарита Цветанова, Ирина Сайкова, Васил Василев, Илвена Крумова, Радосвета Живкова, Василена Петрова и Димана Милчева.

Музиката ще бъде от репертоара на Теди Кацарова, а за озвучаването ще отговаря Иво Михайлов.

„Римска баня“ е пиеса на Станислав Стратиев от 1974 г. Тя проследява младия Иван Антонов, който се прибира от море и намира къщата си разбита, а в нея – римска баня от времето на Помпилиан! Доцент Ананиев, спасителят на басейна, масовият активист и разни съмнителни личности се настаняват в дома му и стават негови неволни спътници в обърканата ситуация. Измежду разкопките се случва и запознанството на Иван Антонов с Марта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *