Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Петима нарушители на пътя са задържани в РУ-Ботевград за последните три дни

Около 15.30 часа на 21 юни, в с. Липница, автопатрул предприел проверка на мотопед „Хонда“ без регистрационна табела, управляван от жител на селото, и мотоциклет „Ямаха“ с водач от с. Ново село. От извършените справки е установено, че мотопедът не е регистриран по надлежния ред, а регистрационната табела на мотоциклета е издадена за друго МПС. Нарушителите са задържани за срок до 24 часа.

Още трима водачи-нарушители попаднаха в полицейския арест през почивните дни. Около 22 часа в събота, в с. Скравена, полицейски екип спрял и проверил лек автомобил „Рено Меган“, управляван от жител на Ботевград. При тестването на водача за употреба на алкохол дрегерът отчел 1.32 промила. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Минути след полунощ срещу неделя, в с. Трудовец, автопатрул извършил проверка на лек автомобил „Ауди“, управляван от жител на селото. Водачът бил изпробван с дрегер и задържан за срок до 24 часа, след като в пробата му били отчетени 2.42 промила алктохол.

Към 3.25 часа същата нощ, отново в с. Трудовец, служителите на реда извършили проверка на лек автомобил „Ауди“, управляван от жител на Правец. Когато униформените изпробвали водача за употреба на алкохол, дрегерът отчел 2.45 промила.

Срещу петимата нарушители са започнати бързи производства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *