Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Предстои почистване на пътя Новачене – Боженица в рамките на две седмици

В рамките на две седмици ще бъде почистен пътя между селата Новачене и Боженица от храстовидна растителност по трасето. Това отговори кметът на Община Ботевград Иван Гавалюгов на въпрос на Botevgrad.NEWS по време на днешния брифинг с местните медии.

„Наскоро ми беше предоставен графикът за почистване. ОП „БКС“ имат вече две машини, два трактора с мулчери за почистване на храстовидна растителност по общинските пътища, така че това е техен ангажимент. Убеден съм, че в рамките на до две седмици това ще бъде изпълнено, така че ще обърна внимание допълнително на ръководство на БКС специално този път наистина да бъде поддържан в добър за ползване вид.“, каза кметът Гавалюгов.

В отговорът си кметът допълни и припомни, че има избран изпълнител за реконструкция на този път между с. Новачене и с. Боженица. Към момента се очаква споразумение за финансиране от Министерството на регионалното развитие и благоустройство /МРРБ/, тъй като общинският път е предмет на проект, който бе одобрен и включен за финансиране в Приложение 3 към държавния бюджет за 2024 година за финансиране на общински проекти. При старта на ремонтните дейности ще бъде включено и почистването на пътя, но дотогава със сигурност ще бъде почистен поне веднъж, увери градоначалникът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *