Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Oдобриха средства за технически проект за изграждането на водопровод и канализация по улиците на ж.к. „Юг“

На редовната си сесия на 27 юни 2024 г. Общински съвет – Ботевград взе решение да бъдат отпуснати финансови средства от собствени приходи на Община Ботевград в размер до 23 хил. лв. за изготвяне на технически проект за новопроектирана смесена канализация и улични водопроводи в ж.к. „Юг“, гр. Ботевград. Проектът ще бъде съобразен с изискванията на Закона за устройство на територията (ЗУТ) и приложимите нормативни актове.

Проектантските работи ще обхващат изготвяне на технически проект за улични водопроводни клонове с обща дължина 3 580 метра и изготвяне на технически проект за смесена канализация с обща дължина 2 708 метра.

Проведено е пазарно проучване за определяне на цената на услугата. Необходимите средства са в съответствие със стойностните прагове за директно възлагане, предвидени в чл. 20, ал. 4, т. 3 от Закона за обществените поръчки. За направата на проекта ще бъдат отпуснати средства в размер до 23 760 лв. с включен ДДС.

След изготвянето на техническия проект за водопровод и канализация ще се пристъпи към самото реализиране на проекта, а след това улиците ще се обособят чрез изграждане на настилка и тротоари.

Проектът за решение бе гласуван от общинските съветници с пълно мнозинство – 22 гласа „за“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *