Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

За седми път: Пленер „Изкуство край реката“ в село Боженица от 12 до 14 юли

За седма поредна година край река „Бебреш“ в село Боженица ще се проведе пленерът „Изкуство край реката“. От 12 до 14 юли 2024 г., в часовия диапазон от 11:00 до 17:00 часа, всички любители на изкуството и природата са поканени да се присъстват на артистичното събитие.

Пленерът е възможност за творческа работа на открито, обмен на идеи и създаване на нови приятелства. Участниците и гостите ще имат възможността да гледат филми, да слушат музика и да покажат своите творби, както и да споделят процеса на тяхното създаване.

Тази година пленерът ще посрещне нови автори, които ще представят своите произведения и ще запознаят посетителите с различни художествени занаяти и изкуства. Ще има няколко работилници, където всеки ще може да извае, зашие, издялка и нарисува своите идеи. Тези активности са насочени към насърчаване на творческия дух, който живее у всеки от нас, и предоставяне на безброй начини за изразяване.

Освен художествените изживявания, посетителите ще могат да се насладят на кулинарни изкушения. Местни майсторки ще предложат баници, сладка, сокове и други домашно приготвени вкусотии, защото „най-добрият начин да опознаеш едно място е да опиташ неговите вкусове и аромати“, споделят от организаторите на пленера от Ателие „Боженица“.

Входът за пленера „Изкуство край реката“ в село Боженица е свободен, благодарение на подкрепата от Община Ботевград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *