Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Детската писателка Цвета Брестничка открива инициативата „Весело лято в града“ 2024 г.

За поредна година община Ботевград организира детската инициатива „Весело лято в града“.

На 8-ми юли /понеделник/ домакин на откриването ще бъде Общинска читалищна библиотека „Иван Вазов“, където ще гостува детската писателка Цвета Брестничка. В 11:00 часа тя ще представи пред малчуганите своята книга „Небивалици с буквите от А до Я“.

Търпението, мъдростта и спокойствието й носят ведро настроение на всеки, който я срещне. Цвета Брестничка е и непримирим защитник на правата на децата – неслучайно професионалният й път е свързан с Асоциация „Родители“, където със своята неизчерпаема енергия, тя се стреми да променя ситуацията за децата в България към по-добро.

Нейните вълнуващи преживявания са описани в книгите й с пътеписи, а творчеството й за деца е събрано в част от книгите от поредицата „Във вълшебната гора“.

Най-новата книга на Цвета Брестничка „Небивалици с буквите от А до Я“ е пълна с невероятни забавни истории и кратки стихове. Създаването й е вдъхновено от любовта към езика ни и неговите букви.

Всяка история е посветена на отделна буква от азбуката и включва игра на думи със съответната буква. Езикът, на който Цвета разказва своите истории, е богат и звучен. Подборът на думите впечатлява и дава възможност на децата да се докоснат до знания, които разширяват кръгозора им.

Талантът на Цвета Брестничка да разказва истории е безспорен, но с „Небивалици с буквите от А до Я“ тя бележи нов писателски връх в своята кариера.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *