Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Местна фирма е единствената желаеща да ремонтира част от двора и първия етаж на ОУ „Васил Левски“

На 3 юли 2024 г. бяха отворени и публикувани подадените оферти за участие в две обществени поръчки, касаеща обновяването на дворното пространство и първия етаж на ОУ „Васил Левски“. Ботевградската фирма „КА ВА СТРОЙ“ ЕООД единствената подала оферта и за двете поръчки.

Текущият ремонт на част от дворното пространство е на стойност от 230 000 лв. /без ДДС/. Целта ѝ е благоустройство на северната част (откъм ул. „Св. Св. Кирил и Методий“) на дворното пространство чрез рехабилитация на зелените площи и обособяване на зони за отдих и съоръжения в част имота на ОУ „Васил Левски“ при спазване на съществуващата вертикална планировка. Не се предвижда премахване на трайна дървесна растителност. Предвижда се подмяна на съществуващата ограда в обхвата на разработката, както и ремонт на външно стълбище и козирката над него.

Другата обществена поръчка е с обект „Текущ ремонт на първи етаж на сградата на начален курс на ОУ „Васил Левски“. Нейната цел е модернизация и рехабилитация на амортизираната училищна среда и обособяване на самостоятелен вход за учениците от първи клас в сградата на начален курс на училището. Предвижда се извършването на строително-ремонтни дейности на фоайе, коридор, 5 класни стаи и тоалетни в основното училище.

Ценовото предложение на фирмата без включен ДДС за ремонт на част от дворното пространство на училището е 229 711,09 лв., а за модернизирането на първия етаж на учебното заведение – 298 963,40 лв.

Все още тече избора за изпълнител за модернизация, основен ремонт и въвеждане на енергоспестяващи мерки на физкултурния салон на ОУ „Васил Левски“, като финансовите средства са осигурени по Механизма за възстановяване и устойчивост. Обществената поръчка е със срок до 17 юли 2024 г. вкл.

1 коментар на “Местна фирма е единствената желаеща да ремонтира част от двора и първия етаж на ОУ „Васил Левски“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *