Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Олимпи Кътев представи историята на НДСВ с благотворителна цел

Бившият Областен управител на Софийска област и един от създателите на НДСВ Олимпи Кътев представи историята на политическата партия в албум от 260 снимки.

„Тъжно ми е, но съм много щастлив. Представям ви един мой труд в трудност и в направа на нещо, което досега в политическия живот не бе разпространено“, сподели Олимпи Кътев и представи албумът си „Мисията НДСВ“, в който лично е събрал 260 снимки от създаването на царската партия до днес. Събраните средства от албума ще бъдат използвани за подпомагане на болните от Паркинсон, един от които е и самият Олимпи Кътев.

Тържественото събитие се състоя в царския дворец „Врана“ и беше лично уважено от царя Симеон Сакскобургготски. Сред официалните гости бяха и кметът на Община Етрополе инж. Владимир Александров, областният управител на Софийска област Силвия Арнаутска, главният секретар на областна администрация Мая Цанова, бившият вицепремиер и финансист Николай Василев както и много представители на НДСВ.

„Албумът съдържа историята на НДСВ от началото до днес. Сигурен съм, че всеки от вас ще открие там паметни моменти, за които си спомня с усмивка или такива, които е забравил, каза пиарът на партията Кирил Лулев.

„Олимпи не е нито фотограф, нито оператор, нито историограф и е направил нещо великолепно. И аз си го обяснявам само с това, че истински е преживявал събитията, за които е намерил съответния образ и съответния текст“, каза председателят на НДСВ Станимир Илчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *