Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

„Лятна академия за деца“ се проведе в Етрополе

Съвместна инициатива на Детска педагогическа стая при РУ – Етрополе и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни

В рамките на инициативата децата гостуваха в сградата на полицейското управление в Етрополе. Те бяха посрещнати лично от началника гл. инсп. Георги Стаменов. Малчуганите се запознаха с дейността на служителите от охранителна и криминална полиция, на експерт криминалистите, на инспектора Детска педагогическа стая. Специално за тях бе подготвена и презентация, касаеща темите „Насилие и тормоз“ ; „Права и задължения на децата“.

Като част от лятната академия децата посетиха историческия музей и манастира „Света Троица“ и научиха любопитни и интересни факти за тяхната история. В двора на ОУ „Христо Ботев“ те се включиха в организираните спортни мероприятия и щафетни игри; състезаваха се и в теглене на въже. По темата „Туризъм. Оцеляване в планината“ децата получиха ценни съвети за задължителната екипировка на туриста; за опасностите в природата; научиха се да разпъват и прибират палатка; приготвиха си и обяд на открито.

На финала на мероприятието всички участници бяха отличени с награди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *