Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Две автобусни спирки ще бъдат закупени за селата Новачене и Скравена

dav

В общинската администрация е внесена Докладна записка от кмета на Община Ботевград, Иван Гавлюгов, с която предлага на общинските съветници да дадат съгласие да бъдат отпуснати финансови средства от собствени приходи на Община Ботевград в размер до 16 800 лв, необходими за изработване, доставка и монтаж на една автобусна спирка в с.Новачене и една в с.Скравена.

Първоначално с Решение №109/25.04.2024 г. на Общински съвет – Ботевград бяха отпуснати финансови средства в размер до 7 200 лв за една автобусна спирка в е. Новачене, но след направено пазарно проучване е установено, че отпуснатите средства са недостатъчни.

Междувременно в общинска администрация – Ботевград е постъпила докладна записка от Гергана Минкова – кмет на с. Скравена, с която същата желае разполагане на 1 бр. автобусна спирка в центъра на селото.

Община Ботевград е провела пазарно проучване за определяне на цента за изработка, доставка и монтаж на 2 бр. спирки като необходимите средства са съгласно стойностните прагове за директно възлагане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *