Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Предлагат допълнително възнаграждение за досегашния управител на МБАЛ, Орлин Цветков. Избират нов вр.и.д. д-р Томовски

dav

Договорът за възлагане на управлението на „Многопрофилна болница за активно лечение – Ботевград” ЕООД на Орлнн Цветков – управител на общинската болница изтича на 3 август 2024г. С постъпило уведомление от негова страна на 2-ри май предизвестява общинското ръководство, че след изтичане на уговорения срок ще бъде в невъзможност да продължи да изпълнява задълженията си.

С Решение №115/30.05.2024г. на Общински съвет Ботевград е открита процедура за провеждане на конкурс за избор на управител на „Многопрофилна болница за активно лечение – Ботевград” ЕООД за срок от три години. В определения срок за участие в конкурса – 11.07.2024г. – 17:30ч. в администрацията на Община Ботевград не са постъпили заявления. По този повод на предстоящото заседание на Общински съвет-Ботевград на 25 юли общинските съветници ще вземат решение да прекратят обявения конкурс и да гласуват друго решение – откриване на нова процедура за провеждане на конкурс за избор на управител на „Многопрофилна болница за активно лечение – Ботевград“ ЕООД за срок от три години

С оглед на гореизложеното кметът на Община Ботевград, Иван Гавалюгов, счита за целесъобразно Общински съвет Ботевград, като орган упражняващ правата на едноличен собственик на капитала в лечебното заведение, да избере временно изпълняващ длъжността „Управител“ на МБАЛ-Ботевград” ЕООД до назначаване на управител, избран след провеждане на конкурс и предлага считано от 5 август 2024г да бъде избран д-р Дилян Томовски. Той е специалист по ортопедия и травматология и практикува в местната болница близо 10 години.

Орлин Веселинов Цветков е управител на „Многопрофилна болница за активно лечение – Ботевград’’ ЕООД от 3 август 2021 г. Кметът Иван Гавалюгов предлага Общински съвет Ботевград да даде съгласие той да получи еднократно допълнително възнаграждение за 2024 година в размер на 10 000  лева, което да се изплати за сметка разходите на МБАЛ. Мотивите на кмета Гавалюгов са, че д-р Цветков има ключова роля и заслуги за развитието на „МБАЛ – Ботевград“ ЕООД, както и за утвърждаването на авторитета на лечебното заведение. „Отговорното отношение на Орлин Веселинов Цветков, създадените добри условия за полагане на грижи за пациентите и цялостната организация на лечебната дейност създават необходимите предпоставки за устойчивост в развитието на „МБАЛ – Ботевград“ ЕООД. Крайният финансов резултат е положителен и болницата е на печалба от основната си дейност през последните години, като е положителен и резултатът за първото полугодие на 2024г. Под ръководството на Орлин Цветков „МБАЛ – Ботевград“ ЕООД надвиши всички планирани финансови и нефинансови цели и няма просрочени задължения“ се посочва в Докладната записка.

Наред с гореизложеното Орлин Цветков е предприел всички възможни действия за защита законните интереси на „МБАЛ – Ботевград*ЕООД, включително чрез защитата им по съдебен ред , като НЗОК е осъдена да заплати на „МБАЛ – Ботевград“ ЕООД сума а размер на 378 936 лв. представляваща възнаграждение за оказана болнична медицинска помощ но клинични пътеки над договорения лимит, от конто за периодите м. април – м. април 2018 и м. ноември – м. май 2018г. – 243 000 лв. и за периода м. февруари м. май 2019г-135 935 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *