Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Официално: Пътищата на Везенков и Торонто се разделиха

Александър Везенков вече има свободен път към Европа. Българският национал бе официално освободен от Торонто Раптърс вчера вечерта. Това го доближава до възможността отново да облече екипа на Олимпиакос, като това е въпрос само на дни.

Според информацията, отборите от НБА имат 48 часа, за да си осигурят неговите услуги, но ако това не се случи, той ще бъде свободен да играе в Европа. Везенков се присъедини към канадския тим в края на юни след трансфер от Сакраменто Кингс. Впоследствие стана ясно, че 28-годишният баскетболист няма намерение да продължи кариерата си в НБА, тъй като Олимпиакос направиха всичко възможно да го върнат в отбора си. Везенков има още една гарантирана година от договора си на стойност 6.6 милиона долара.

Информационни източници твърдят, че Спортист №1 на България е постигнал устно съгласие с тима от Пирея за следващите 5 години, през които ще заработи 20 милиона евро. Така Везенков е на път отново да защитава цветовете на Олимпиакос, за които игра от 2018 до 2023 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *