Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

10 студенти по „Медицина“ и „Здравни грижи“ са проявили интерес за стипендия на Община Ботевград

До 20 хил.лв е сумата, която Община Ботевград възнамерява да осигури от собствени приходи на община Ботевград за финансово подпомагане обучението на одобрени кандидати от Общински фонд за подкрепа на професионалното развитие на кадри в сектор „Здравеопазване“ за Община Ботевград, /- лекари, медицински сестри, акушерки, лаборанти и рехабилитатори/ за период, обхващащ първия семестър на новата академична година – 2024г./2025г. 

При направено предварително проучване и след проведена среща със студенти по медицина и студенти бакалавърска степен „Здравни грижи“, които са с постоянен адрес в община Ботевград, се установи, че към настоящия момент има около 10 души. които проявяват интерес и желание да кандидатстват за получаването на ежемесечна стипендия, по реда и при условията на Правилник. В него се регламентира, че ежемесечна стипендия ще могат да се изплащат за 5 месеца от всеки семестър.

Според разпоредбите на Правилника размерът па стипендията се определя в зависимост от средния успех на студента за всеки изминал семестър, като при успех от и над Мн. добър 5.00 стипендията е в размер 70 % от минималната работна заплата за страната, към момента на кандидатстване, съответно при успех от и под Мн. добър 4.99 – 60 % от минималната работна заплата за страната.

Общинският фонд за подкрепа на професионалното развитие на кадри в сектор „Здравеопазване” за Община Ботевград бе учреден с решение  № 90 от 25.04.2024г. на Общински съвет – Ботевград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *