Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Почистиха се речните корита по поречието на р. Малки Искър

След заповед на кмета на Община Етрополе инж. Владимир Александров и благодарение на безвъзмездно предоставената техника от страна на най-големия работодател в общината – Елаците Мед и на фирма „Джани“ ЕООД, речните корита по поречието на р. Малки Искър в гр. Етрополе и с. Лопян бяха почистени. За съвестното изпълнение се погрижиха служителите на Рудодобивния комплекс Симеон Симеонов и Илиян Илиев, както и служителите на „Джани“ ЕООД – Цветомир Маринов, Пламен Маринов, Васил Павлов и Ивайло Иванов.

Състоянието на речните корита в гр. Етрополе се оказа влошено, на места имаше огромни насипи и поникнали храсти. С цел превенция от евентуални наводнения при проливни дъждове и благодарение на предоставената техника, бяха почистени километри речни корита. В с. Лопян машините бяха най-затруднени, защото половината от коритото липсваше и не се виждаше стената му. Благодарение на прецизната работа и добрата организация, речното корито беше напълно възобновено и разширено.

За да има реален ефект от направеното почистване, инж. Владимир Александров поиска разрешение от областния управител на София област да бъде почистена и неурбанизираната територия по поречието на р. Малки Искър, защото тя не е в правомощията на кмета. Ако се почисти само част от речното корито, но по поречието на реката в неурбанизирана местност е непроходимо, то не би имало ефект.

Отправяме апел към всички жители на община Етрополе да се грижат за природата, и да не изхвърлят отпадъци в речните корита, с цел запазването и съхранението им.

В случай, че забележите нередности, моля сигнализирайте на дежурния телефон на Общината – 0885676892.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *