Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Мартин Сотиров се сбогува с Балкан и отива в Румъния

Мартин Сотиров, бивш младежки национал по баскетбол, ще продължи кариерата си в Румъния, след като подписа с Рапид Букурещ. Това бе официално обявено от клуба. Сърбинът с български паспорт ще играе за елитния румънски отбор през следващия сезон.

През миналия сезон Сотиров игра за Балкан. Започна силно, но показателите му постепенно спаднаха. Въпреки това, той помогна на отбора да спечели среброто в Sesame НБЛ и да достигне до полуфиналите на турнира за Купата на България, както и да се класират за втората групова фаза на ФИБА Къп. Неговата статистика за сезона включва средно по 5.8 точки, 2.5 борби и 1.6 асистенции за 45 мача във всички турнири. Във ФИБА Къп Сотиров постигна средно по 10.3 точки, 2.7 борби и 2.6 асистенции за 10 мача.

Преди да се присъедини към Балкан, 24-годишният баскетболист игра за Академик Пловдив, Берое Стара Загора и ЦСКА, както и за сръбския Константин Ниш. Сотиров, висок 201 см, се отличи с Академик, с който спечели сребро и бронз в Балканската лига, както и бронз в българския шампионат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *