Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

С курбан и състезание по стрелба беше открит ловния сезон на пернат дивеч в община Етрополе

В събота на 10 август 2024 г. беше официално открит лова на пернат дивеч – пъдпъдъци, гургулици, гривяк, горски бекас и обикновен бекасина. За целта по традиция беше организиран курбан от Ловно-рибарска дружина – Етрополе, на който присъстваха представители на всички десет ловни дружини, официални гости и граждани. Председателят Васил Василев благодари от името на ловно-рибарска дружинка –Етрополе на кмета на община Етрополе инж. Владимир Александров и на неговия екип, че присъстваха на курбана.

Събитието се проведе на полигона за обучение на ловни кучета, намиращ се във вилната зона на с. Рибарица. По стар обичай имаше и състезание по стрелба по панички, дисциплина скийт, в което се включиха 25 участника. Победител стана Николай Сейменаров, който беше определен и за знаменосец на дружеството. Той спечели и награда – да му бъде заплатен годишния членски внос от ловно-рибарско дружество Орел.

По време на курбана, ловджиите имаха възможността да се запознаят и с новия специалист по лова, лесничей Кристиян Василев, който заема мястото на г-н Антон Григоров.

Ловуването ще се извършва само през деня – един час преди изгрева и един час след залеза на слънцето. Груповият и индивидуален лов на дребен дивеч се извършва в събота и неделя, за гургулицата – само в събота. Дневната норма за отстрел на един ловец е до 15 пъдпъдъка, гургулица до 8 бр., а по линия на организирания ловен туризъм – до 24 броя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *