Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

В община Етрополе се забранява използването на питейна вода за непитейни нужди

Във връзка със Закона за местното самоуправление и местната администрация, Наредба № 1 за Обществения ред на територията на Община Етрополе, както и постъпило писмо с от инж. Росица Итова – управител на „В и К“ ЕООД София, относно настъпилото засушаване през летния период и намаляване дебита на водоизточниците за питейно-битово водоснабдяване кметът на Община Етрополе е издал заповед с дата 13.07.2024 г. С нея се забранява използването на питейна вода в населените места на община Етрополе за поливане на зелени площи, насаждения, измиване на улици, площади, превозни средства и други непитейни, промишлени, производствени нужди.

Пълния текст на Заповедта на кмета на Община Етрополе инж. Владимир Александров можете да прочетете тук:

ЗАПОВЕД

На основание чл. 44, ал. 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл. 2, т. 4 и чл. 5, т. 7 от Наредба № 1 за Обществения ред на територията на Община Етрополе, във връзка с постъпило писмо с вх. № 30-00-349/09.08.2024 г. от инж. Росица Итова управител на „В и К“ ЕООД София, относно настъпилото засушаване през летния период и намаляване дебита на водоизточниците за питейно-битово водоснабдяване

НАРЕЖДАМ:

Забранявам използването на питейна вода в населените места на Община Етрополе за поливане на зелени площи, насаждения, измиване на улици, площали, превозни средства и други непитейни, промишлени, производствени нужди.

Нарушителите на Заповедта ще бъдат санкционирани съгласно разпоредбите на Наредба № 1 за обществения ред на територията на Община Етрополе.

Контрол по изпълнение на заповедта възлагам на служителите от общинския инспекторат, кметовете и кметските наместници на населените места в Община Етрополе.

Настоящата Заповед да се доведе до знанието на жителите на общината, чрез средствата за масова информация.

Препис от настоящата Заповед да се връчи на кметовете, кметските наместници на селата от Община Етрополе и съответните длъжностни лица за сведение и изпълнение.

Инж. Владимир Александров
Кмет на Община Етрополе“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *