Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

В ход е модернизацията на ОУ „Никола Й. Вапцаров“

През последната седмица стартираха дейностите по модернизация, основен ремонт и въвеждане на мерки за достъпна среда в сградата на ОУ „Никола Й. Вапцаров“ – Ботевград от прогимназиален етап.

Фирмата изпълнител,“ РОДИС-Р“ ЕООД бе избрана след оценка от комисия и е единствен участник в обществената поръчка. Ценовото ѝ предложение за изпълнение бе 1 454 000,01 лева без включено ДДС, което всъщност представлява стойността на ремонтните дейности.

Финансирането на проекта, е по силата на договор, сключен с Община Ботевград за отпускане на средства по Механизма за възстановяване и устойчивост, Стълб „Иновативна България“, Компонент 1 „Образование и умения“, Инвестиция 2 „Модернизация на образователна инфраструктура“, по процедура чрез подбор на предложения за изпълнение на инвестиции BG-RRP-1.007 „Модернизация на образователна среда”.

Предвидените ремонтни работи включват цялостно саниране на сградата на основното училище, ремонт на котелното помещение, ремонт на водоснабдяването и на канализацията, електро работи, ремонт на пожароизвестителната инсталация, мерки за пожарна безопасност и ремонт на ОВиК инсталацията.

С изпълнението на дейностите се цели осигуряване на съвременна материала база в ОУ „Н. Й. Вапцаров“, гр. Ботевград, която да гарантира здравословни и качествени условия за обучение в образователната институция.

Срокът за приключване на ремонта в ОУ „Н. Й. Вапцаров“, е не по-късно от крайния срок за изпълнение на инвестицията – 31 май 2026 г., посочен в образеца на договор с изпълнителя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *