Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Празничен концерт в Етрополе, се състоя по повод Деня на миньора /СНИМКИ/

„За мен е изключителна чест да съм днес тук сред вас и да имам възможността да ви поздравя с Вашия професионален празник – Деня на миньора. Минната индустрия е ключова в цял свят, тя е ключова за България“. С тези думи кметът на Община Етрополе се обърна към всички заети в бранша миньори и служители  по време на празничния концерт, организиран от „Елаците-Мед“ АД, посветен на Деня на миньора. Кметът Александров заяви още, че са просперитетни общините, където се развива дейността, свързна с минното дело. „Всички общини, където има минно дело са икономически, здравно и социално стабилни. Радвам се и съм изключително горд, че имаме такъв партньор като рудник „Елаците-Мед, който винаги през годините е помагал на град Етрополе. За първи път тази година Етрополе ще има комунално стопанство, което да не тежи на Бюджета или на Вашия джоб, скъпи съграждани. То ще се осъществи по програма „Българските добродетели““, добави градонаалникът. По думите му за първи път се прави и основен ремонт на кухненското обзавеждане и оборудване в ДГ „Слънчице“ откакто е направена детската градина. За първи път се ремонтира и Детска градина „Еделвайс“ – неговите санитарни помещения и цялото крило. За първи път, в рамките само на 4 месеца,  в Етрополе се инвестира за изграждането на паметник на Апостола – Васил Левски, благодарение на инициативата на Община Етрополе, подкрепена от група „Геотехминн“, отново по   програма „Българските добродетели“.

„Уважаеми миньори, вашият труд е златен, но вие сте най-ценното богатство на една минна индустрия. Вие сте най-големия потенциал на едно предприятие. Затова ви пожелавам преди всичко здраве, благополучие за вас и за вашите семейства, и нека не забравяме завета на Свети Иван Рилски, а той е „Да бъдем единни и да имаме мир помежду си“. С този призив кметът Владимир Александров завърши поздравителното си слово към всички заети в бранша, граждани и гости на града.

На празничното събитие присъстваха официални лица –  управителят на Група „Геотехмин“ –  проф. дтн инж. Цоло Вутов, депутатът Марин Маринов, както и представители на местната власт и бизнес, синдикати, и  граждани. Приветствие по повод празника, произнесе и инж. Васил Шишков-директор на Рудодобивен комплекс, който подчерта, че празникът се свързва с най-българския Светец – Св. Иван Рилски, за който черти като твърдост, воля, състрадателност и човеколюбие са присъщи и за хората, отдадени на тежката и отговорна професия на миньора.

За доброто настроение на гражданите, водеща на концерта бе българската певица Маги Джанаварова. Участие в програмата взеха още група „Работилница таланти“, Вокална група „Звездица“, Женска вокална група „Димана“, Танцов състав „Балканска младост“, Мъжка фолклорна група „Ветерани“, Гайдарски състав „Челопешки полъх“, Веселин Павлов, Вокална група „Етротоника“, Вокално трио „Романтика“ и Етро Брас Бенд. Специалната изненада в концерта бе група „Обичайните заподозрени“ и певецът Стефан Вълдобрев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *