Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Росица Иванова връчи купи и грамоти на участниците в XIV Младежка балканска планинарска среща

XIV Младежка балканска планинарска среща беше официално закрита в Исторически музей – Етрополе на 25.08.2024 г. Росица Иванова, началник отдел „Хуманитарни и социални дейности“ в Община Етрополе връчи грамоти и купи на туристите, като най-малката участничка беше седем годишната етрополка Габриела Юрева. Г-жа Иванова поздрави участниците от името на кмета инж. Владимир Александров и им пожела отново да се завърнат в етрополския Балкан.

Всички младежи, които участваха в планинарската среща получиха подарък – книжка „Опознай България – 100 Национални туристически обета  на България“ от председателят на ТД ТСЕ „ Етрополе“ – Катя Дочева. Младежите сложиха и първият печат в книжките си на историческия музей Етрополе.

На закриването присъстваха още Цецка Александрова – главен специалист по туризъм в Община Етрополе, представители на общинска администрация, директорът на Исторически музей –Етрополе Галя Дикова и граждани.

За втора година ТД „Туризъм, спорт и екология- Етрополе“, съвместно с Община Етрополе, са домакини на Балканска планинарска младежка среща, в която участваха членове на туристически дружества от Черна гора, Сърбия, Босна и Херцеговина, Смолян, Бистрица и разбира се домакинът – Етрополе.

„ЕТРОПОЛЕ – има златна мина но има златни хора и златен екип. Отличната организация и работата в екипност на ТД ТСЕ „Етрополе“, Община Етрополе, перфектно изпълнена програма с доброта“, гласи становището на ръководителите на Клубовете и сдружения участници, записано в бюлетина за   XIV Балканска младежка планинарска среща.

XIV Балканската младежка среща остава незабравима за участниците и даде на невероятните младежи много знания и умения в планинарството от доц. Тодор Тодоров. Определи се следващата Балканска планинарска среща да бъде в Бело поле – Черна гора през 2025 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *