Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Езиков център „Марконис“ отвори врати в гр. Етрополе

Езиков център „Марконис“, клон Етрополе бе открит с празнична програма. Тържествената церемония започна с водосвет за здраве и благополучие, отслужен от Ловчанския Митрополит Гавриил и Архиерейския наместник Отец Борис. Негово високопреосвещенство отправи благопожелания и благословения към учителите и учениците в езиковия център.

Управителят на Езиков център „Марконис“ д-р Николай Николов приветства присъстващите на празника и благодари лично на кмета на Община Етрополе инж. Владимир Александров за съдействието и помощта.

„Главният виновник в Етрополе да има езиков център „Марконис“ е кмета инж. Владимир Александров. Мисията на „Марконис“ е качествено езиково обучение и образованието за нас е най-важно! Радвам се, че във вашия град намерих толкова добри професионалисти и преподаватели, които да станат част от нашия езиков център“, заяви още д-р Николай Николов.

Кметът на Община Етрополе инж. Владимир Александров подари икона за здраве и късмет на управителя на езиков център „Марконис“ и сподели:

„Днес съм изключително горд, защото с откриването на този езиков център, ние даваме едно ново начало и възможност за обучение на нашите съграждани. Вярвах, че това ще се случи и веднага след встъпването ми в длъжност започнаха първите ни разговори с д-р Николай Николов за откриване на школа в Етрополе. Първоначално той беше малко скептичен, но се радвам, че повярва в нас и ще имаме възможност да дадем възможност на съгражданите ни да се обучават в родния си град, а не да пътуват. Най-добрата инвестиция е в образованието!“

Официални гости на събитието бяха още заместник-кметовете на Община Етрополе Ивайло Георгиев и Катя Симеонова; Върбинка Хаджидимитрова – Мениджър на Аво София –  платинен отворен изпитен център за изпитите на Университета Кеймбридж; Браян Глоувър – преподавател в Аво София и гост-преподавател в „Марконис“ за разговорните часове с носител на английски език като роден; Румен Киряков – Директор на Pearson – Longman и на Изпитния Борд на Pearson за България.

Музикалният подарък към всички беше фолклорна китка в изпълнение на Детски танцов състав „Орханийче“ при Народно читалище „Христо Ботев – 1884“– гр. Ботевград с Художествен ръководител и хореограф г-жа Веселка Божкова. Последва и изпълнение на Танцов ансамбъл „Балканска Младост“ при Народно читалище „Тодор Пеев 1871“ гр. Етрополе с художествен ръководител и хореограф Калинка Пушкарова. За финал, всички се хванаха на кръшно Дунавско хоро.

След тържественият концерт, всички присъстващи имаха възможността да разгледат базата на училището и да станат свидетели на официалното прерязване на лентата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *