Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ВГ „Оренда“ отбеляза с тържествен спектакъл своя юбилей

Вокална група „Оренда“ към НЧ „Тодор Пеев-1871“ посрещна своята 10-та годишнина със спектакъла „Сезоните на спомена“, който е по идея на поетесата Бистра Александрова. В препълнения салон се събраха много приятели и почитатели на групата от близо и далече, които съпреживяваха всичко, случващо се на сцената. Рамо до рамо с настоящите членове на групата се изявиха и техни колеги, с които са работили заедно през годините. Приятна изненада бе участието на кандидата за народен представител от ГЕРБ Марин Маринов, изпълнил блестящо ролята на Пролетния спомен. Много усмивки предизвикаха и появата на дългогодишните самодейци Николина Червенякова и Радка Толева.

Присъстващите станаха свидетели на една носталгична музикално-поетична разходка през спомените на главната героиня Мария през различните етапи на нейния живот. В ролята успешно се превъплати Мария Кръстева, а останалите роли на Летния и на Есенния спомен изпълниха Виолета Димитрова и Маргарита Йотова. Прозвучаха песни на местните творци Николай Христов и Петър Димитров, както и други  популярни шлагери. За пълното разкриване на романтиката и чара на малкото провинциално градче допринесе хореографията на танцьорите, за която се бе погрижила Калинка Пушкарова. Цялата атмосфера очарова публиката и тя не спираше да аплодира.

При първоначалното си създаване  ВГ „Оренда“ е към Исторически музей – Етрополе, а след това преминава към НЧ „Тодор Пеев-1871“. Това припомни ръководителят на групата Петя Цекова, която благодари на всички, които са им дали подкрепа през годините, за да завоюват толкова награди и да запишат успешни участия в страната и чужбина.

На финала по случай своя юбилей вокална група „Оренда“ бе поздравена с песен от голямата звезда на Варна поп певеца Теди Генев. Приветствия поднесоха също Бисерка Райкова и Юлияна Гюзелева, които разказаха за изявите на „Оренда“ на организирани от тях събития и престижни фестивали. Писателят Христо Буковски пък наблегна на избора им на името „Оренда“, което крие голяма сила и им помага с древния дух на Бога.

В салона на читалището присъства кметът на Община Етрополе инж. Владимир Александров, от чието име бе поднесен поздравителен адрес и кошница с цветя. ВГ „Оренда“ получиха много цветя, картини и поздравителни адреси от НЧ „Тодор Пеев-1871“, от „Клуб на миньора и минното дело при Елаците-Мед“, от Исторически музей-Етрополе и други институции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *