Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Община Ботевград взе участие в Международното туристическо изложение „Културен туризъм“ 2024 г.

В периода 8 – 10-ти октомври 2024 г., гр. Велико Търново бе домакин на Международното туристическо изложение „Културен туризъм“. Събитието събра участници от 10 държави и 30 български общини, които имаха за цел да популяризират културния туризъм в България и да подчертаят значението му за развитието на страната.

Щандът на община Ботевград предизвика голям интерес сред посетителите, които се запознаха с най-новите рекламни материали, брошури и карти, представящи туристически, културни забележителности и атрактивни ежегодни събития.

Представени бяха и едни от най-емблематичните изделия за района – майсторски изработените бъчви от с. Врачеш, чиято история предизвика интереса на гостите към предстоящото издание на „Фестивал на бъчвата“.

Туристическото изложение бе открито от министъра на туризма Евтим Милошев и от кмета на община Велико Търново – Даниел Панов. Министър Милошев поздрави организаторите и подчерта значението на културния туризъм като уникално преживяване, което обогатява както туристите, така и местните общности.

Той подчерта още, че Велико Търново е известен със своето историческо наследство, продължава да бъде водеща дестинация за културни турове в България.

Изложението „Културен туризъм“ се организира за 19-а поредна година от Община Велико Търново и Общинската агенция за туризъм „Царевград Търнов“, със съдействието на Министерството на туризма. Тази година форумът се проведе в новопостроения „Бизнес център – Велико Търново“, номиниран за сграда на годината за 2023 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *