Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Откриха в Етрополе Лятно кино

В Етрополе вече има лятно кино. Кметът на Община Етрополе инж. Владимир Александров преряза лентата заедно с инж. Ивайло Станев – управител на Геопроект, инж. Стоил Димитров – ген. директор „Производство“ на Елаците-Мед и инж. Цветослав Петков – изпълнителен директор на Геострой.

„Днес на 12 октомври честваме деня на българската община и това е ден, който аз няма да забравя, защото откриваме лятното кино на Етрополе – една емблематична сграда за града. Днешната дата е повод за гордост на всички етрополци. Реализацията на киното е пример за добра практика, която всички компании от такъв мащаб трябва да имат при съвместната дейност с общините. Направената инвестиция в изграждането на лятното кино е от полза за всички в нашия град, от полза е за общината“, заяви кметът на Община Етрополе инж. Владимир Александров и допълни:

„Участвах в разрушаването на старата изгоряла сграда като заместник-директор на Рудодобивния комплекс на Елаците-Мед, участвах в първата копка на новия проект, а сега като кмет имам и възможността да открия новото лятно кино“.

Комплексът, в който се намира и лятното кино е инвестиция на Елаците-Мед и проектът има социална насоченост и цели подобряване на културния живот в общината.

„Това е една емблематична и дългоочаквана инвестиция и аз много се радвам, че ние от Елаците-Мед и Група ГЕОТЕХМИН успяхме да я реализираме. Благодаря на проф. дтн инж. Цоло Вутов – управител на Геотехмин ООД, който беше непрекъснато ангажиран с реализацията на този проект“, каза при откриването генералният директор „Производство“ инж. Стоил Димитров.

„Благодарение на един прекрасен българин, на един родолюбец, се създадоха условия за новото кино. Това е проф. Цоло Вутов. Нека знаят и децата, че има такива хора, които дават мило и драго да помагат за културата, просветата и образованието. Днес съм особено щастлива, защото се сбъдна една моя мечта – да има кино в Етрополе“, сподели режисьорът Иванка Гръбчева при откриването.

Отец Емил отслужи водосвет за здраве и късмет.

Видеозапис от събитието може да гледате на следния линк:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *