Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Над 300 деца бяха прегледани по време на профилактичните дентални прегледи

Над 300 деца  от 6 до 10 годишна възраст бяха прегледани по време на профилактичните  дентални прегледи, организирани от  Община Етрополе и Клуб „Спорт и здраве“ – Етрополе. Специалистите подробно описваха прегледите и след като обобщят статистиката, ще я предоставят на родителите, за да могат да предприемат нужните мерки за лечението на децата си, при които се налага. Целта на организаторите е тези прегледи да се превърнат в традиция и всяка година да се прави дентален скрининг на децата.

Заместник-кметовете Катя Симеонова и Ивайло Георгиев благодариха на докторите Христина Спасова,  Поля Павлова и медицинските сестри Цветина Дончева и Диана Григорова и им поднесоха грамоти за заслуги в сферата на здравеопазването.

Доктор Павлина Патаринска получи почетен плакет за заслуги към общината.

Скринингът се осъществява по идея на доктор Павлина Патаринска, която  управлява собствена  ортодонтска клиника в София, специализирана ортодонтска клиника в Белгия, а също така е ортодонт  и мениджър на ортодонтска клиника Нидерландия. Към добрата кауза се присъедини и екип от местни специалисти,  които вложиха огромно желание и професионализъм.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *