Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Обявен е конкурс за рисунка по повод 90 години от преименуването на Орхание в Ботевград

По повод навършване на 90 години от преименуване на Орхание в Ботевград Исторически музей – Ботевград, Сдружение “Орханиец“ и Ротари клуб – Ботевград оправят покана към ученици, преподаватели и творчески личности да вземат участие в конкурс за рисунка на тема “ С името на Ботев“.

Конкурсът е разделен на две възрастови групи, а именно – първа група за ученици от 10 до 14 години и втора група за ученици от 15 до 19 години.

Форматът, техниките и средствата на рисунката не са ограничени /но форматът да е поне А4/. Творбите трябва да бъдат изпратени в периода от 10.10.2024 година до 10.11.2024 година в сградата на Исторически музей-Ботевград. На гърба на рисунките в няколко реда е необходимо да споделите защо избрахте да нарисувате точно тази творба. Всички рисунки ще бъдат отпечатани и изложени в таблата „Хетеротопии“, находящи се в центъра на Ботевград.

Журито, което ще оценява творбите Ви в периода 11.11.24г. – 05.12.24г., е съставено от независими експерти с утвърдени имена и академично образование в сферата на изобразителното изкуство.

Първите три творби, оценени най-високо и в двете възрастови групи, ще бъдат оповестени и наградени на тържествена и официална церемония, която ще се проведе в Исторически музей-Ботевград на 7-ми декември!

Носете с гордост името на нашия патрон Христо Ботев!

Източник: Исторически музей-Ботевград

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *