Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Владимир Александров спечели безапелационно конкурса „Кмет на годината“ 2024 в категория „Кмет на гражданите“

Инж. Владимир Александров оглави класацията на конкурса „Кмет на годината“ 2024, в категория „Кмет на гражданите“ за малка община, организиран за 12-та поредна година от Kmeta.bg. Със 1 229 гласа той печели безапелационно първото място в категорията, което по категоричен начин показа одобрението на гражданите на община Етрополе. Престижното място на инж. Александров надминава с два и три пъти по брой гласове неговите конкуренти в другите две категории общини /средна и голяма община/. За сравнение Станислав Владимиров /кмет на община Перник-в категория „Голяма община“/ е с 472 гласа, а Донка Михайлова /кмет на община Троян в категория „Средна община“/ е с 266 гласа.

Он-лайн гласуването приключи снощи точно в полунощ на платформата Kmetnagodinata.bg с изненади до последния момент. Над 70 000 гласа определиха избраните в осемте категории на националното допитване.

Големите победители – носителите на наградата „Кмет на годината“ 2024 са градоначалниците на Пещера Йордан Младенов (за малка община), на Самоков инж. Ангел Джоргов (за средна община) и на Враца Калин Каменов (за голяма община).

Официалната церемония по награждаването е на 17 октомври 2024 г. в София. Тя ще бъде излъчена по Българската национална телевизия на 1 ноември от 22.00 ч.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *