Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Как да стана пилот? – Пътят към една сбъдната мечта

Днес стартира иновативно обучение в ПГПЧЕ за 9а и 9б клас с една изключително интересна среща, организирана от нашето Училище за лидери. Наш специален гост бе Кристин Милушева, която с вдъхновение разкри пред нашите ученици вълнуващия свят на авиацията.

Самата тя го открива преди 7 години, започвайки работа като стюардеса, но веднъж влязла в кабината на пилота, тя се влюбва в тази професия. Преминава обучение в България за любители пилоти, през 2023 завършва курс в Унгария за пилоти в гражданската авиация и от 2024г. е втори пилот в чартърна авиокомпания ,,Електра Еъруейс“.

Тя запозна учениците с комплексното обслужване в самолета – от излитане до кацане (как се прави предполетна подготовка, как протича процесът стъпка по стъпка). Представи им основните аеродинамични характеристики на самолета (как лети), както и основни метеорологични условия в сферата на авиацията.

Изключително важно и ценно за учениците бе споделянето на пътя към сбъдване на мечтата да станеш стюардеса или пилот.  По много вдъхновяващ  и завладяващ начин тя  разказа за възможностите, които дават тези професии.

Като човек, извървял пътя към овладяването на една нелека професия, Кристин подчерта колко важно е да учим, да владеем чужди езици, да развиваме своите лични качества и да вярваме, че мечтите са възможни и винаги има начин!

Благодарим на Кристин и на Училище за лидери за изключително интересната среща и пожелаваме на нашите ученици да достигат все по-големи висоти и, както в авиацията, само небето да ви е пределът!

Източник: pgpche-pravets.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *