Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Общинските съветници утвърдиха д-р Томовски за управител на общинската болница

С 19 гласа „за“ б, 0 „против и 0 „въздържал се“ ощинските съветници в Ботевград утвърдиха класирането на кандидатите в конкурса за избор на управител на „Многопрофилна болница за активно лечение – Ботевград“ ЕООД. Да припомним, че на 4 октомври 2024 г бе проведен конкурс и класирането на двамата кандидати  – д-р Дилян Томовски и д-р Петър Керемедчиев, извършено от комисия съгласно Решение № 184/25.07.2024г. на Общински съвет – Ботевград. На  първо място комисията определи д-р Дилян Добрев Томовски, с формирана средноаритметична оценка от разработката и от проведеното събеседване Много добър 5.15. На второ място в конкурса за управител бе класиран д-р Петър Йорданов Керемедчиев, с формирана средноаритметична оценка от разработката и от проведеното събеседване Много добър 4,88. Комисията е предложила на Общински съет-Ботевград да избере за управител ма „Многопрофилна болница за активно лечение – Ботевград“ ЕООД за срок от три години д-р Дилян Добрев Томовски.

Общинските съветници дадоха съгласие в чл.7, ал.1 на утвърдения с Решение №184/25.07.2024г. на Общински съвет – Ботевград проект на договор за възлагане на управлението па „Многопрофилна болница за активно лечение – Ботевград“ ЕООД да се добави нова точка 5 със следния текст:

„Да упражнява медицинска дейност като специалист, за което да получава възнаграждение в размер на една средна брутна лекарска заплата

Предстои кметът па община Ботевград, Иван Гавалюгов,  да сключи договор за възлагане на управлението на публичното предприятие „Многопрофилна болница за активно лечение“ ЕООД с д-р Томовски.

Комисията, която извърши класирането бе в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Борис Борисов – Зам.-кмет на община Ботевград СЕКРЕТАР: Мария Христова – директор на Дирекция ПОиОС ЧЛЕНОВЕ: 1. д-р Розалина Чобанова – директор на РЗИ – Софийска област

  • д-р Христо Железарски – Магистър по медицина; общински съветник
  • Христии Савов-общински съветник
  • РЕЗЕВРНИ ЧЛЕНОВЕ: 1. Борис Дренов – общински съветник
  • Николай Николов – началник отдел „I 1равно – нормативно обслужване“ в Община Ботевград

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *