Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Община Ботевград кандидатства с два проекта за изграждане на паркинг и тренировъчна зала пред Министерство на младежта и спорта

Община Ботевград възнамерява да кандидатства пред Министерство на младежта и спорта с проектно предложение за изграждане на паркинг /съпътстваща техническа инфраструктура/ към многофункционална спортна зала „Арена Ботевград“, градския стадион “Христо Ботев“ и към предстоящата за изграждане тренировъчна зала като част от спортно-тренировъчен комплекс. Проектът е на обща стойност до 2 000 000 лв. с вкл. ДДС. Крайният срок за кандидатстване е утре – 18.10.2024 г. Набирането на проектни предложения стартира на 11.09.2024 г. и е по Програма за финансово подпомагане на изграждането и обновяването на спортни обекти – държавна и общинска собственост. Всички дейности по изпълнение на проектите следва да се реализират не по-късно от 30.06.2027 г.

С друго проектно предложение “Изграждане на тренировъчна зала с басейн и спа-център в УПИ III за многофункционална спортна зала, стадион, тренировъчен и хотелски комплекс, трафопост. паркинг и озеленяване“ Община Ботевград  кандидатства по Национална програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти за 2024 г. на Министерство на младежта и спорта. Проектно предложение е на обща стойност до 10 000 000 лв. с вкл. ДДС.

Общински съвет – Ботевград трябва да даде съгласие, при одобрение на проектното предложение, да осигури необходимото самоучастне от страна на община Ботевград, в размер до 50 % от стойността на проекта, като финансовите ресурси, необходими за изпълнението на проекта, представляващи самоучастието от страна на Община Ботевград, да бъдат осигурени от следните източници: бюджета на Община Ботевград; държавния бюджет; кредит от Фонд ФЛАГ ЕАД; привлечени средства от други източници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *