Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

В Етрополе се проведе урок по родолюбие

В големият салон на НЧ „Тодор Пеев -1871“ се проведе открит урок по родолюбие със специалното участие на Искрен Красимиров и екипът му. Той е основател е на проекта „Незабравимата България“ и е провел над 1000 уроци по родолюбие в училищата и детските градини у нас и в 30 страни в чужбина.

Етрополските деца имаха възможността да се потопят в историите на Христо Ботев, Васил Левски, Иван Вазов и други български будители и да се запознаят с великите им подвизи. Моноспектакълът на Искрен Красимиров припомни на всички присъстващи в залата колко е важно да се обича родината и да обединени да се борим за по-доброто й бъдеще. Инициативата за провеждането на открития урок по родолюбие е на кмета на Община Етрополе инж. Владимир Александров, за който приоритет е съхраняването на традициите и обичаите. Със сърце и душа децата се докоснаха до делото на книжовниците, просветните дейци и борците за национално освобождение, съхранили през вековете духовните ценности на нацията. Младият родолюбец завладя вниманието на учениците с патриотичния си дух и ентусиазъм. В края на урока, силно развълнувани, те обещаха, че ще носят България винаги в сърцата си.

Децата от ДГ „Еделвайс“ също се включиха като изпълниха песен, а дечицата от ДГ „Слънчице“, от ОУ „Христо Ботев“ с. Лопян и ОУ „Христо Ботев“ гр. Етрополе рецитираха стихотворения. В залата присъстваха и ученици от СУ „Христо Ясенов“.

Заместник-кметът на Община Етрополе г-н Ивайло Георгиев изказа своята благодарност към г-н Искрен Красимиров и екипът му и им благодари за интересния урок, който направиха.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *