Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Балкан се наложи над ЦСКА III 1948 с голово шоу на старта на шампионата в трета лига

Балкан победи ЦСКА III 1948 с 4:3 в първи мач от новото първенство на Югозападната Трета лига, игран на стадион “Христо Ботев” в Ботевград. Двата тима сътвориха истинско голово шоу, като си отбелязаха общо 7 попадения в двете врати, но накрая „зелените“ заслужено ликуваха.

Домакините започнаха по-активно и наложиха своята воля като още във 2- ата минута след самостоятелен пробив Павел Петков можеше да открие резултата. Попадението стана факт в 16-ата минута, когато Емил Ангелов бе най-съобразителен и прати топката във вратата на гостите. Последваха няколко пропуска на Балкан, като Павел Петков и Емил Колев бяха най-близо до отбелязването на гол.
Юношата на Балкан Николай Миков не сгреши в 35-ата минута, когато се освободи от персоналния си пазач и покачи на 2:0. В последната минута на първото полувреме младите армейци останаха с човек по-малко заради директен червен картон на техен футболист, който фаулира Миков, откъсващ се сам срещу вратаря. След почивката нямаше кой да спре таланта на Балкан Николай Миков, който направи резултата класически с втория си гол в мача.
В 60-ата минута Слави Зарков намали на 3:1 и когато всички очакваха нови попадения за Балкан, младият Георги Тафраджиев пропусна две стопроцентови положения за гол. Ивайло Величков също не се възползва от отлична възможност да вкара гол, за да се стигне до момента, в който Емил Ангелов си вкара автогол и върна интригата в срещата.
Защитникът Майкъл Георгиев отбеляза красив гол с глава за 4-2. Здравко Атанасов също бе близо го попадение, но улучи страничния стълб след силен удар.
В последните минути ЦСКА III 1948 стигнаха и до трети гол, който се оказа и последен в този резултатен първи мач.

Следващата среща е от предварителната фаза от турнира за Купата на България, в който Балкан приема Рилски спортист в сряда 07 август от 18:00 часа на стадион “Христо Ботев” в Ботевград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *