Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

36 студенти завършиха успешно Стажантската програма на Елаците-Мед

36 студенти от 10 университета в България завършиха лятната стажантска програма на Елаците-Мед АД, като 15 от тях бяха разпределени в Рудодобивния комплекс в гр. Етрополе. Към  всеки от тях беше определен опитен наставник, който да им предаде своите знания за съответната професия.

„Стажантската ни програма е била винаги много успешна и се радвам да видя толкова много млади хора, които в рамките на 3 месеца бяха част от екипа на Елаците-Мед. Надявам се да сте се запознали с производството и дейността на компанията и да сте получили нови знания, които да ви помогнат в образователния процес в университетите. Сигурен съм, че с част от вас ще се видим отново следващата година, като участници в стажантската програма, а защо не и като служители в голямото семейство на Група ГЕОТЕХМИН“, заяви пред стажантите инж. Стоил Димитров – Генерален директор „Производство“ на „Елаците-Мед“.

Директорът на Рудодобивния комплекс инж. Васил Шишков се обърна към младежите с думите: „Искам да благодаря от името на цялото ръководство на всички стажанти, наставници и ръководители, които участваха в стажантската програма. Надявам се да сте намерили при нас едно от кътчетата на просвещение, което да ви дава правилната посока за вашето развитие напред и да осъзнаете дали това, което учите е вашата посока. Пожелавам ви успех и да продължите да надграждате знанията си“, сподели още той.

Цветелина Христова е от гр. Етрополе и учи в МГУ „Разработване на полезни изкопаеми“ втори курс. Тя се записва на стаж в най-голямата компания на територията на София област и споделя: „Реших да дойда тук, защото искам да се реализирам в сферата, в която уча. Бях на стаж в отдел „Тежкотоварни автомобили и транспорт“ си много ми хареса тук. Впечатлих се от хората, с които работех и менторът много подробно ми обясняваше и ми помогна да се науча. Бих искала отново да дойда на стаж и след време да започна кариерното си развитие тук, защото можеш се развиеш във всяка професия. Най-много ме впечатли рудникът и това, че има хора, които наистина много държат на професията си.“

Мина Минчева също научава за стажантската програма на Елаците по време на Деня на отворените врати, който се организира от МГУ „Свети Иван Рилски“. Тя учи „Индустриално инженерство на английски език“ в Техническия университет в София.

„Бях за втора поредна година на стаж в участък „Ремонти“. И през двете години всички се държаха с мен като с равна, помагаха ми, показваха ми работния процес и от тях научих много. Много искам, като завърша образованието си да дойда да работя тук. Усетих за първи път истинската работна обстановка и това как толкова голям екип може да работи съвместно и единно“, сподели Мина. Тя каза, че е научила за стажантската програма по време на Деня на отворените врати, където екипът на Елаците-Мед й е обяснил подробно как може да кандидатства за стаж.

В края на събитието екипът от дирекция „Човешки ресурси“ даде корпоративни подаръци на младежите.

До момента в лятната стажантска програма участие са взели над 400 студенти от различни университети в страната и чужбина, от които над 70 вече свързаха професионалния си път с Елаците-Мед.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *