Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Образование, Община и бизнес засадиха дръвчета в знак на единство и добро партньорство

Тържественото отбелязване на 120 години професионално образование в град Етрополе и празникът на ПГ „Тодор Пеев“ започна с поредица мероприятия. Стартът на събитията по случай юбилея на професионалната гимназия беше даден със засаждане на три борчета по едно и също време в двора на ПГ „Тодор Пеев“, в парк „Езерото“ и в Рудодобивен комплекс „Елаците-Мед“ – партньор на гимназията.

„С тази наша инициатива искаме да покажем нашето единение между местната власт, бизнеса и училището. Ще се грижим за тези дръвчета. Те са символ на нашето сътрудничество, работа и професионално бъдеще“, отбеляза директорът на гимназията г-жа Десислава Найденова.

Тя, заедно с кмета на община Етрополе инж. Владимир Александров засадиха иглолистно дърво в парк „Езерото“ като символ на подкрепата, партньорството и единството между учебното заведение и Общината.

Инж. Александров приветства учениците за добрата инициатива и им пожела да бъдат все така креативни и борбени.

„Вие сте нашето бъдеще. Благодарение на знанията си, ще сте подготвени кадри за бизнеса. Имате голям потенциал, който трябва да развивате и използвате. Пожелавам ви да сте здрави и ученолюбиви и никога да не прекъсвате връзката си с Етрополе“, сподели още кметът.

Точно по същото време беше засадено борче и в двора на професионалната гимназия от ученици и заместник-директора по учебно-производствена дейност г-жа Диана Къндева – Христова, както и в Рудодобивния комплекс в гр. Етрополе.

„Нека това дърво бъде символ на растежа, знанието и устойчивостта – качества, които ПГ „Тодор Пеев“ внушава на своите възпитаници. Вярвам, че и занапред ще продължим да работим заедно за изграждането на едно по-добро бъдеще за младите хора“, заяви инж. Васил Шишков, директор на Рудодобивен комплекс – гр. Етрополе, партньор на гимназията в проекта за дуална форма на обучение.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *