Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Крум Зарков в Ботевград:“Европейците ли са ни виновни, че като ни дадат пари за селските регион, ние правим къща без гости и стадиони в село, където са останали само няколко жители?“

ози и още няколко въпроса постави зам.председателят на Парламентарната група на БСП Крум Зарков пред избиратели в Ботевград. Народният представител бе в града, за да подкрепи в предизборна среша кандидатите за евродепутати Цветелина Пенкова и проф.д-р Мариела Модева. Предизборното мероприятие се състоя навръх 9-ти май – Деня мна Европа и Деня на победата над хитлерофашизма.
Троен празник за народния представител Крум Зарков се оказа 9 май. Пред аудиторията той сподели, че неговата дъщеря, която е на 1 годинка, ще порасне и един ден той ще бъде изправен пред дилемата, къде тя ще учи и гради бъдещето си, ако България продължава същия път на развитие. „Когато порасне ще трябва да търся, къде да учи и къде да живее, за да може да има достъп до същите образователни механизми, до същите нива на живот и до същата перспектива, като нейните връстници от другите страни в Европа. За съжаление Европа е близка на българите, защото там са техните близки. А когато през 2007г България се присъедини към ЕС нямахме това в предвид, за да станем европейци. Имахме в предвид европейските доходи и европейския начин на живот да дойде тук при нас. Какво се обърка?!“, попита отново Зарков. За съжаление през последните 12 години не само не се възползвахме от това, което ни даде Европа, а вместо България да заприлича на Европа, в много отношения Европа започна да прилича на България“, категоричен бе народният представител. Според него това е и нейната криза. Според Крум Зарков повишаването на българските доходи, е начин за спасяване на европейското единство, тъй като по думите му българите отивайки да работят в чужбина заемат работни места за по-малко заплащане от жителите на съответната страна. „България не е петно на картата на Европа. Тя е част от Европа и то не само в цивилизационен смисъл. Европа ни критикува, а ние се сърдим. Като ни дадат пари за земеделие, те отиват в 9 фамилии. Европейците ли са ни виновни, че като ни дадат пари за селските регион, ние правим къща без гости и стадиони в село, където са останали само няколко жители“, подчерта Зарков. Ето затова според него Европейските избори носят двоен заряд. Единият е европейския – за промяна на ЕС, за връщане на неговата идея, другото е чисто българския въпрос. „Трябва да кажем на 26 май, че България влиза в нов етап на своето развитие, преход към нещо, което забравихме! Към честност, към почтеност, към справедливост!И то справедливост сега!Затова уважаеми избиратели тук и навсякъде нашата победа ще е на 26 май“, каза в заключение Крум Зарков пред избирателите в Ботевград.