Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Цветелина Пенкова:“Социалистите спечелиха изборите в Испания, Финландия. Това е знак, че всички ние имаме нужда от промяна, да се върнем към устоите, на които е изграден ЕС“

Наш дълг е да запазим спомена за десетките-хиляди, дали живота, за да можем ние да живеем свободно , наш дълг е да се борим за един мирен свят, наш дълг е да не позволим историята да се повтори“. Това каза Цветелина Пенкова, номер 3 в листата на БСП за България в Ботевград. Пред избирателите тя изтъкна истинския си мотив да се включи в предизборната битка.

„Като един млад човек, живял дълги години извън България, за мен е изключително тъжно  да виждам, колко млади хора напускат страната. Те търсят възможности за своята академична и професионална реализация. За жалост средата тук не позволява и не ни дава възможност за развитие и възможност да отгледаме децата си по начина, който искаме. Така както аз съм израснала – с ценностите и морала на една държава, с която се гордея и бих искала и моите деца да се гордеят“.  Това е една от причините, които Пенкова изтъкна, желаейки да се върне в България. Тя посочи, че милион и половина българи биха се върнали обратно в страната, само ако бъдат създадени подходящи условия. Според кандидатът за евродепутат всичко това, което е реалност в момента в България, е в резултат на управлението на партия ГЕРБ. По думите на Цветелина Пенкова ГЕРБ продължава да разграбва държавата, неравенствата се задълбочават, но не само в България, но и в Европа. „Европа е управлявана от 10 партии, които разпределят печалби върху компании и грижата за обществото и хората остава на заден план. Ценностите на Европа не са това, което трябва да бъдат. Европейският съюз е създаден, като Съюз на мир, солидарност.  Всъщност това са ценностите, които ние от БСП защитаваме, а именно равенство, солидарност и справедливост. Видяхме, че социалистите спечелиха изборите в Испания, Финландия, предстои Дания. Това е знак, че всички ние имаме нужда от промяна, да се върнем към устоите, на които е изграден този Съюз, а именно солидарност, равенство и достойни доходи за всички хора”, посочи Цветелина Пенкова.