Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Инициатива на тема: Бъдещето е за трудолюбивите и амбициозните, инициирана от дамите от Инър Уийл клуб Ботевград

На 11 май (събота) в зала Орханиец на Исторически музей Ботевград, Инър Уийл клуб Ботевград, тържествено отличи и награди даровити ученици от трите средни училища в нашия град, ТПГ „Стамен Панчев“, ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ и ПГТМ „Христо Ботев“.

Тази благородна инициатива на тема: Бъдещето е за трудолюбивите и амбициозните, е инициирана от дамите от Инър Уийл клуб Ботевград.

През  вече почти 10 годишната си работа, дамите от клуба винаги са подкрепяли стремежа на младите хора към знанието и прогреса, като за целта са присъствали в училищата в Община Ботевград  по случай 24 май празник на славянската писменост и култура, окуражавали са усилията на всички ученици и са награждавали най- отличилите се. Това се превръща в традиция за тях. Така се заражда и днешната им Инициатива да поздравят и поощрят мотивираните и даровити млади хора от средните училища в града ни.

Събитието им днес, съвпада с деня на Светите равноапостоли и славянобългарски просветители братята Кирил и Методий създатели на славянската писменост. Празник, какъвто нямат другите народи по света. Празник на духовното извисяване, на стремежа към усъвършенстване чрез постиженията на науката, културата и изкуството.

„За нас е  чест да подкрепим трудолюбивите и амбициозни младежи като вас. С постигнатите успехи вие представяте както вас самите, така и вашите преподаватели,  с които работите по съответни учебни предмети и проекти, вашите училища и не на последно място нашия град Ботевград.“ С тези думи се обърна към учениците Надежда Данаилова Президент на клуб Ботевград за 2018/2019 г.

Дамите от ИУ, са горди, с това, че успяват да популяризират младите и амбициозните хора, които намират смисъл и удовлетворение в това което правят.

След връчването на грамоти и награди, дамите пожелаха на наградените млади хора, никога да не губят началото, да бъдат безкрайни в мечтите си. Пожелаха им много здраве и осъществяване на всички техни мечти.